Allmänna villkor med kundinformation

Innehållsförteckning

  • 1. Omfattning
  • 2. Ingående av kontrakt
  • 3. Ångerrätt
  • 4. Priser och betalningsvillkor
  • 5. Leverans- och fraktvillkor
  • 6. Äganderättsförbehåll
  • 7. Ansvar för defekter (garanti)
  • 8. Tillämplig lag
  • 9. Plats för jurisdiktion
  • 10. Alternativ tvistlösning

1) Omfattning

1.1 Dessa Allmänna Villkor (nedan "GTC") från FDS GmbH (nedan "Säljaren") gäller för alla avtal för leverans av varor som en konsument eller företagare (nedan "Kund") ingår med Säljaren med avseende på de varor som Säljaren presenterar i sin onlinebutik. Införandet av kundens egna villkor avvisas härmed om inte annat avtalats.

1.2 En konsument i den mening som avses i dessa Allmänna Villkor är varje fysisk person som sluter en juridisk transaktion för ändamål som till övervägande del varken kan hänföras till deras kommersiella eller oberoende yrkesverksamhet. En företagare i den mening som avses i dessa Allmänna Villkor är en fysisk eller juridisk person eller ett partnerskap med rättskapacitet som, när en rättslig transaktion ingås, agerar i utövandet av sin kommersiella eller självständiga yrkesverksamhet.

2) Ingående av kontrakt

2.1 De produktbeskrivningar som finns i säljarens nätbutik utgör inte bindande erbjudanden från säljarens sida, utan tjänar till att lämna ett bindande erbjudande från kunden.

2.2 Kunden kan lämna erbjudandet via onlinebeställningsformuläret integrerat i säljarens nätbutik. Efter att ha lagt de valda varorna i den virtuella varukorgen och slutfört den elektroniska beställningsprocessen, lämnar kunden ett juridiskt bindande avtalserbjudande med avseende på varorna som finns i kundvagnen genom att klicka på knappen som avslutar beställningsprocessen. Vidare kan kunden även lämna erbjudandet till säljaren via e-post eller via ett kontaktformulär online.

2.3 Säljaren kan acceptera Kundens erbjudande inom fem dagar – genom att skicka till Kunden en skriftlig orderbekräftelse eller en orderbekräftelse i textform (fax eller e-post), varvid mottagandet av orderbekräftelsen av Kunden är avgörande, eller
- genom att leverera de beställda varorna till kunden, varvid kundens mottagande av varan är avgörande, eller
- genom att begära betalning från kunden efter att ha lagt sin beställning. Om flera av de ovan nämnda alternativen finns, ingås avtalet vid den tidpunkt då ett av de ovan nämnda alternativen inträffar först. Fristen för att acceptera erbjudandet börjar dagen efter att erbjudandet skickats av kunden och slutar vid utgången av den femte dagen efter det att erbjudandet skickats. Om säljaren inte accepterar kundens erbjudande inom ovan nämnda tid, ska detta anses vara ett avslag på erbjudandet med påföljd att kunden inte längre är bunden av sin viljeförklaring.

2.4 När du lämnar ett erbjudande via säljarens onlinebeställningsformulär sparas avtalstexten av säljaren efter att avtalet har slutits och skickas till kunden i textform (t.ex. e-post, fax eller brev) efter att beställningen har skickats. Säljaren kommer inte att göra avtalstexten tillgänglig utöver detta.

2.5 Innan kunden skickar en bindande beställning via Säljarens onlinebeställningsformulär kan kunden identifiera eventuella inmatningsfel genom att noggrant läsa informationen som visas på skärmen. Ett effektivt tekniskt medel för att bättre upptäcka inmatningsfel kan vara webbläsarens förstoringsfunktion som förstorar visningen på skärmen. Under den elektroniska beställningsprocessen kan kunden korrigera sina inmatningar med de vanliga tangentbords- och musfunktionerna tills han klickar på knappen som avslutar beställningsprocessen.

2.6 Avtalet kan ingås på svenska och engelska.

2.7 Orderhantering och kontakt sker vanligtvis via e-post och automatiserad orderhantering. Kunden måste se till att den e-postadress han uppger för orderhantering är korrekt så att mejl som skickas av säljaren kan tas emot på denna adress. Speciellt när du använder SPAM-filter måste kunden se till att alla e-postmeddelanden som skickas av säljaren eller av tredje part som har uppdragits av säljaren att behandla beställningen kan levereras.

3) Ångerrätt

3.1 Konsumenter har generellt ångerrätt.

3.2 Ytterligare information om ångerrätten finns i säljarens avbokningsregler.

4) Priser och betalningsvillkor

4.1 Om inte annat anges i säljarens produktbeskrivning är de angivna priserna totalpriser inklusive lagstadgad moms. Eventuella ytterligare leverans- och fraktkostnader som kan uppstå kommer att anges separat i respektive produktbeskrivning.

4.2 Betalningsalternativen kommer att meddelas kunden i säljarens onlinebutik.

4.3 Om förskottsbetalning via banköverföring överenskommits, ska betalning ske omedelbart efter avtalets ingående, om inte parterna har kommit överens om en senare förfallodag.

4.4 Vid betalning med en betalningsmetod som erbjuds av PayPal, utförs betalningshanteringen via betaltjänstleverantören PayPal (Europe) S.à rl et Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (nedan: "PayPal"), med förbehåll för PayPals användarvillkor, som kan ses på https://www.deppera/webapp-us inte ha ett PayPal-konto - enligt villkoren för betalningar utan ett PayPal-konto, som kan ses på https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/privacywax-full .

4.5 Webbplatsen visar priser och transaktioner i svenska kronor (SEK). Alla betalningar ska ske i SEK om inte annat uttryckligen överenskommits.

5) Leverans- och fraktvillkor

5.1 Leverans av varor sker genom frakt till den leveransadress som kunden angett, om inte annat avtalats. Vid handläggning av transaktionen är den leveransadress som anges i säljarens orderhantering avgörande. Med avvikelse från detta, om betalningssätt PayPal väljs, är den leveransadress som kunden lämnat till PayPal vid betalningstillfället avgörande.

5.2 Om transportföretaget returnerar de levererade varorna till säljaren på grund av att leverans till kunden inte varit möjlig, ska kunden stå för kostnaderna för den misslyckade frakten. Detta gäller inte om kunden inte är ansvarig för de omständigheter som ledde till omöjligheten av leverans eller om han tillfälligt var förhindrad att acceptera den erbjudna tjänsten, om inte säljaren meddelat honom tjänsten i skälig tid i förväg. Vidare gäller detta inte med hänsyn till kostnaderna för leverans om kunden effektivt utnyttjar sin ångerrätt. Om kunden effektivt utnyttjar sin ångerrätt är returkostnaderna föremål för bestämmelserna i säljarens avbokningsregler.

5.3 Självhämtning är inte möjlig av logistiska skäl.

6) Äganderättsförbehåll

Om säljaren betalar i förskott förbehåller han sig äganderätten till den levererade varan till dess att skyldig köpeskilling har betalats i sin helhet.

7) Ansvar för defekter (garanti)

7.1 Om den köpta varan är defekt gäller bestämmelserna om lagstadgat ansvar för defekter.

7.2 Kunden ombeds att hos levereraren klaga på levererat gods med uppenbara transportskador och informera säljaren om detta. Om kunden underlåter att göra det kommer detta inte att påverka hans lagstadgade eller avtalsenliga krav på defekter.

7.3 Svenska kunder har rätt att reklamera defekta produkter inom tre år från mottagandet. Kunderna kan begära reparation eller ersättning för varor köpta på costway.se, förutsatt att felet inte orsakats av felaktig användning, skada eller normalt slitage.För att göra anspråk på garantin måste kunden kontakta säljaren skriftligt inom en skälig tid efter att felet upptäckts. Eventuella reklamationer ska innehålla en beskrivning av felet och, om möjligt, bifogas relevant dokumentation (t.ex. bilder eller tekniska rapporter). Om varan inte kan repareras eller ersättas inom en rimlig tidsperiod, eller om reparation/ersättning inte är möjlig utan oskäligt besvär, har kunden rätt att begära återbetalning eller prissänkning.

Garantin täcker INTE skador orsakade av:

Otillåten modifiering eller reparation av tredje part

Felaktig installation eller användning i strid med tillhandahållna instruktioner

Naturkatastrofer, olyckshändelser eller externa skador

8) Gällande lag

Alla rättsliga förhållanden mellan parterna ska styras av lagarna i Konungariket Sverige, exklusive lagarna som reglerar internationell försäljning av lös gods. När det gäller konsumenter ska detta lagval gälla endast i den mån det beviljade skyddet inte återkallas genom tvingande bestämmelser i lagen i det land där konsumenten har sin vanliga vistelseort.

9) Plats för jurisdiktion

Om kunden agerar som en handlare, en juridisk person enligt offentlig rätt eller en särskild fond enligt offentlig rätt med sitt säte i Konungariket Sveriges territorium, är den exklusiva platsen för jurisdiktion för alla tvister som härrör från detta avtal säljarens verksamhetsställe. Om kunden är baserad utanför Konungariket Sveriges territorium, ska säljarens verksamhetsställe vara den exklusiva platsen för jurisdiktion för alla tvister som härrör från detta kontrakt om kontraktet eller anspråk som uppstår från kontraktet kan hänföras till kundens professionella eller kommersiella verksamhet. I ovanstående fall har dock Säljaren i vart fall rätt att föra ärendet till domstolen på Kundens verksamhetsställe.

10) Alternativ tvistlösning

10.1 EU-kommissionen tillhandahåller en plattform för onlinetvistlösning på Internet på följande länk: https://ec.europa.eu/consumers/odr Denna plattform fungerar som en kontaktpunkt för tvistlösning utanför domstol som härrör från onlineförsäljning eller serviceavtal som involverar en konsument.

10.2 Säljaren är varken skyldig eller villig att delta i ett tvistlösningsförfarande inför en konsumentskiljenämnd.

Vill du få uppdaterad information om evenemang och specialerbjudanden?

Prenumerera nu och spara 1600 kr.